Bästa vinteroverallen 2017?

 

Varje år letar vi de perfekta ytterkläderna. Det är superviktigt för mig att de håller barnet riktigt varmt och torrt. Jag kollar noga så att overallen tål ordentligt med vatten och skulle inte köpa några funktionsytterkläder ( som de ska ha till förskola/skola) med mindre än 10000 vattenpelare.

De ska helst ha tejpade sömmar och extra vaddering där det behövs. Men de ska också vara lite trevliga att vila ögonen på. Ja, jag erkänner att jag är lite ytlig, men jag anser att man inte ska behöva välja mellan kvalité, funktion och design. På förskola och skola ska barnen inte frysa. Punkt slut. Men det går att hitta snygga kläder att inte frysa i.

På bilden har jag valt ut mina absoluta favoriter för i år. Det är Leon jag är på jakt efter en overall till, han blir 4 år nu i oktober och en overall som tål ordentligt med väta (och smuts) är vad han behöver. Den ska vara någorlunda lätt att röra sig i. Gärna h ett bra andrahandsvärde och såklart hålla honom varm och torr. Prislappen på dessa overaller är mellan 1100-1900kr. Det är där omkring man behöver landa på om man ska få allt tror jag minsann.

1. Miniature

2. Polarn o pyret

3. Reima

4. Reima

5. Kuling outdoor

6. Mini rodini

7. Reima

 

vi har tidigare testat både polarn o pyret, mini rodini och miniature och har vart nöjda med dem alla. Mini rodini har en extra snygg desig och ett bra andrahandsvärde. Men kanske inte de där extrafunktioner som man kan få med andra märken. Polarnas pyret har verkligen funktionen och tänket. De är tåliga och funktionsfulla. Men jag har svårt att hitta en modell och färg jag gillar. Det är lite olika år till år och man ska vara nöjd om färgen är tillräckligt naturell för min smak. Miniature har vi också vart nöjda med, de är väldigt enkla och stilrena. Kanske något otympliga men det har de vägt upp i kvalité. Inget av mina barn har frusit i Miniature! De tål ordentlig kyla.

I år är jag sugen på att testa något nytt. Kan kuling outdoor vara något? Deras vinteroverall ska klara upp till 15000 vattenpelare! Grymt. Det hade jag velat testa. Men så ramlade jag in på Reima och deras  Reimatec® Winter Snowsuit Stavanger, som är helt vindtät, andas grymt och klarar 12000 vattenpelare. Den kommer i flera urläckra färger och jag älskar den avskalade designen! Lite som favoriten Ver de terre vi testat tidigare år (men med en betydligt mindre prislapp). Så, frågan återstår… vad sjutton blir det i år?? Alla tips och tankar mottages tacksamt!

Kim

mamma till tre som bloggar om barnmode, vardagsliv, inredning, barnsaker och allt där emellan. Tipsar om DIY, pyssel och barnrumsinspo. Du kan också följa mig på instagram under @kimjarestad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *