Pasta limone

IMG_3801

En av mina absoluta favoriträtter är Pasta med citron, min egen variant på pasta a la limone. Jag gör den med räkor eller lax men det funkar lika bra med kyckling. Man måste älska citron (och vitlök) om man ska tycka om den här skulle jag tro, jag får inte ens mannen till att smaka.

Det bästa med denna är att den, trots att den inte är så där gräddig och krämig är bland det bästa du kan äta i pastaväg. En fräsch, smakrik och extremt lättgjord pasta!

 

 

Till ca 2 portioner behövs:

2 portioner spagetti eller spagettini
2 ekologiska citroner
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
1/2 kruka färsk persilja
ca 10 st smakrika coctailtomater
ca 4 msk olivolja extra virgin
Flingsalt och nymald svartpeppar
finbladig blandsallad/ruccola

2 portioner räkor (eller byt ut räkorna mot tillagad lax/kyckling i tärningar.)

 

Värm upp olivolja i en stekpanna på ganska hög värme, olivoljan ska täcka botten av pannan. Pressa ned vitlöken i pannan och hackad chili. Skölj tomaterna och skär ett snitt i dem. Lägg dem i pannan ihop med vitlöken och fräs 2-3 minuter. När dem är varma brukar jag trycka till dem lite så att tomatsaften sipprar ur. Pressa citronerna över tomaterna och blanda väl. Krydda med salt och peppar och toppa av med en halv kruka hackad persilja. Stäng av värmen och blanda i räkorna och till sist den kokta pastan. Lägg upp pastan på en bädd av finbladig sallad, klart! Ät genast.

 

IMG_3800

Kim

mamma till tre som bloggar om barnmode, vardagsliv, inredning, barnsaker och allt där emellan. Tipsar om DIY, pyssel och barnrumsinspo. Du kan också följa mig på instagram under @kimjarestad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *