Ja, ni som vill baka denna (alla förstås) kan se receptet nedan. Det är från Jennys fantastiska matblogg som ni hittar HÄR. Alltså, allt hon lägger upp! Jag följer henne förstås på instagram också @jennysmatblogg, så länge jag inte går på någon nyttighets-diet då förstås haha.
Botten gjorde jag så här:
4 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
125 gram rumstempererat smör
Blanda ihop samtliga ingredienser till botten. Tryck sedan ut degen i en ugnsform, jag använde en tårtform på 20 x 20. Ju mindre form desto högre kaka liksom. Ugnen ska vara på 175 grader och den ska gräddas i ca 20 minuter.
Kolan:
175 gram smör
2 dl socker
3 dl grädde
1/2 dl ljus sirap
Blanda ihop allt på en gång i en stor kastrull och koka kolan ca 50 minuter så den blir lagom seg och klarar kulprovet. Bre ut den över botten och låt den svalna.
Smält 200 gram mjölkchoklad i ett vattenbad och häll sedan detta över kakan. Jag toppade även med grovt hackad twix för att inga missförstånd gällande vilken kaka det var skulle uppstå 😉 Låt kakan stå kallt men ta fram den innan servering. Den är godast rumstempererad. Den går att äta som fika men vi serverade den med en kula vaniljglass efter middagen.