Enhörningskalas såklart

IMG_3285

ROSA. Kan man säga. Helgens 5-årskalas!

Det är flera som efterfrågat recept på min unicorn cake! Jag kan säga att recept blir svårt att bistå med, men lite tips och beskrivning delar jag gärna med mig av! Jag hittade liknande tårtor av en ren slump när jag surfade runt och när jag såg dem kände jag bara WOW, sååå söta! De kan ju inte vara så svåra att slänga ihop. Nej då inte alls. Haha. Jag satte igång 08:30 på morgonen och kröp i säng runt 01 den kvällen… Visst bakades allt annat under dagen också, men så ska kakan bakas, frysas, spacklas. Frosting ska vispas, färgas och spritsas.

Här ska jag länka till klipp på youtube som jag tog hjälp av. Bottnar bakade jag efter recept ”tre lika delar” på 2 ägg och valde en form på 18-19 cm i diameter. Jag gör alltid tårtbotten med detta recept. Ni hittar lätt recept på denna tårtbotten efter en googling.
Frostingen gör jag efter detta receptet. Ibland dubbel eller tredubbel sats, det går åt mycket frosting 😉 Med frostingen spacklar jag min tårta. Det gör jag alltid i antingen frosting eller ren smörkräm. Nu valde jag att inte täcka tårtan i marsipan eller sugerpaste, utan endast låta den vara naturlig i frosting. Då kan man behöva spackla flera gånger. Jag ställer tårtan i frysen emellan så att det undre lagret inte ska förstöras eller smulor ska blandas in i frostingens finisch.

Till fyllning valde jag en fluffig och inte för söt jordgubbsmousse. Eftersom frostingen är ruskigt söt.  Recept kan ni hitta HÄR. Det går bra med frysta jordgubbar också.
Horn och öron gjorde jag i sugarpaste, eller sockerpasta. Det går att köpa i de flesta lite större matbutikerna vad jag vet. Det var inte så lätt att få tag på förr och det var definitivt svårt att hitta färgad. Men nu hittade jag både vit och rosa på min ICA-butik. Vi passade på att göra små figurer, stjärnor, fjärilar och blommor i sockerpastan också. Har ni inte använt sugarpaste innan så surfa youtube tutorials! Min bästa vän, haha. Där finns allt. Men mitt bästa tips är att göra dem i tid och låta dem torka innan användning.

IMG_3304 IMG_3287

IMG_3298 IMG_3296

Piñatan, som så mycket annat pynt till helgens kalas beställdes från zingland. Charlie hade verkligen sett fram emot denna och hon har pratat om den i evigheter. Det var smått våldsamt men väldigt uppskattat på kalaset, haha. Jag beställde även ballonger, partyfavors, servetter och muggar där ifrån. Muggarna har jag dock pimpat med små söta etiketter som jag skrev ut från datorn. Etiketterna gjorde jag i en app på telefonen.

IMG_3295

Barnen fick varsin liten box på sin plats. I den lilla giftboxen fick varje barn en penna, skrivblock, ballong, prinsesstiara och en naken cupcake. Glutenfria skulle de bli, där av kanske inte de vackraste i världen.

IMG_3299 IMG_3279

Philadelphiafrosting i ljuvliga pastelliga färger att dekorera sin egen lilla cupcake med.

IMG_3283 IMG_3280

På bordet dukade jag fram pynt och strössel i alla möjliga utföranden. Kokos som jag färgat rosa, popcorn och regnbågsfärgade klubbor.

IMG_3285 IMG_3297

Varsin liten enhörningskaka för att matcha temat såklart. En glutenfri fick bli blå.

Kim

mamma till tre som bloggar om barnmode, vardagsliv, inredning, barnsaker och allt där emellan. Tipsar om DIY, pyssel och barnrumsinspo. Du kan också följa mig på instagram under @kimjarestad

One thought on “Enhörningskalas såklart

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *