Onsdag

God dag!

 

Idag är en bra dag, jag slutar 14:20 och kan hämta kidsen tidigt. Så himla skönt. Att slippa stressa hem efter jobbet är fantastiskt! Jag slutar 17:10 vissa dagar och förskolan och fritids stänger 17:30, det är lite knappt om tid att hinna med.

I morgon är det dessutom min tur att ta med fika till jobbet så ikväll ska det bakas något smarrigt. Jag tänkte att jag skulle bjuda på något annat än min (om än magiska) tocanska päronpaj. Ni vet den som är precis lika god med ananas? Receptet till den hittar ni i alla fall nedan.

 

150 g rumsvarmt smör
3 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
Knip ihop allt till en deg och tryck ut i en  springform
500 g inlagda päron eller ananas, avrunnet
1 ägg
3 dl crème fraiche
2 tsk vaniljsocker
3/4 dl socker
Skiva päronen/ananasen och lägg dem i botten av pajskalet. Blanda ihop de övriga ingredienserna och häll över frukten. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min på 175-200 grader. Pajen ska inte få för mycket färg. Ät den gärna kylskåpskall med en klick vaniljvisp eller gräddgalss.

Kim

mamma till tre som bloggar om barnmode, vardagsliv, inredning, barnsaker och allt där emellan. Tipsar om DIY, pyssel och barnrumsinspo. Du kan också följa mig på instagram under @kimjarestad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *