Behöver föräldrar mer ångest?

img_1418

 

I dag fick jag till mig det här sms:et när jag sitter på jobbet i godan ro. Jag vet faktiskt inte vart jag ska börja. Jag blir mer och mer arg desto mer jag tänker på det. Sms:et kommer ifrån någon personal på dagis. Jag vet inte vem, eftersom det inte anges så jag vet inte vem jag bör prata med när jag kommer till dagis heller i eftermiddag.  Den frågan jag ställer mig är:
VARFÖR måste detta meddelande skickas till mig ögonaböj? Varför kan man inte vänta tills att jag hämtar barnen i eftermiddag? Varför kan man inte skriva en lapp och lägga i barnens fack ”Hej, vi saknade en fleccetröja till Charlie idag. Det hade vart bra när vi har utedag”. Varför ska man skicka ett sånt här sms? De har ju trots allt löst missödet genom att låna ihop kläder till mitt stackars klädlösa (?) barn. Är det för att jag ska sitta med ångest hela min arbetsdag för att jag är en så oansvarig förälder som inte har skickat med varma kläder nog åt mitt barn? Ska jag må dåligt över att det saknas en fleecetröja BLAND ANNAT. Ska jag be chefen om en timmas ledighet och kasta mig i bilen och rätta till mitt misstag? Jag kan inte förstå varför man skickar ett sånt här sms. Hur mycket jag än vill få det till att det bara är i välmening så får det mig att känna mig som en värdelös förälder som minsann aldrig har rätt kläder på mitt barn.

Idag är det ca 6-7 plusgrader i Borås, det kommer troligtvis att regna en skvätt och det blåser lite grann. Min dotter har utedag och kommer att vara ute nästan hela dagen.

På förskolan i Charlies fack finns:

3 par olika vantar. Tunna fingervantar, regnhandskar i galon samt termovantar från Polarn o pyret.
1 st vind- och vattentät skaloverall från polarn o pyret, med avtagbar fleece invändigt för att klara kallare väder.
1 tvådelat vinterset/termoset, också från polarn o pyret. Jacka och termobyxa med hängslen som klarar 10 000 vattenpelare.
1 st fleecejacka
1 st stickad tröja
1 mössa
1 halsduk
1 par ullfodrade KAVAT allvädersstövlar

Samt ett set med galonregnkläder.

 

Räcker inte detta? Vad ska jag ha med mer? Jag som förälder hade önskat mer förståelse och vänlighet. Inte snirkiga kommentarer med dold agenda. Jag förstår att de allra flesta bara vill väl. Men kan man tänka på hur man säger saker och vad de kan få för konsekvenser? Med barnen kan de vara hur pedagogiska som helst men med föräldrarna tar det viss stopp ibland…

Kim

mamma till tre som bloggar om barnmode, vardagsliv, inredning, barnsaker och allt där emellan. Tipsar om DIY, pyssel och barnrumsinspo. Du kan också följa mig på instagram under @kimjarestad

3 thoughts on “Behöver föräldrar mer ångest?

 1. Usch hade också blivit irriterad och less på det smset! Helt otroligt att de inte lyckats knåpa ihop en ”outfit” av hennes egna kläder du skriver finns på hyllan, även om nu hennes fleece hamnat på villovägar.. säg ifrån!

 2. Men herregud vilket sms!
  Så otrevligt och bara ute efter att såra. Jag skulle bli så ledsen.. händer ibland att vi missar vantar eller extra underkläder men de har alltid lånat av vänner och berättat vid hämtningen. Inga konstigheter alls!
  Du måste prata med de om de där smset. Inte ok att skriva så!
  Stor kram till dig du verkar vara en fantastisk mamma!

 3. Eftersom fleecen kommit på villovägar förstår jag att du vart arg.

  Samtidigt tänker jag kanske den som skickade sms:et tänkte. ”Jag Skickar detta sms ifall hon vill köpa en fleece efter jobbet så Charlie har en till imorgon” (i tron om att ni glömt lägga dit en)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *