Drömtårta med drömmigt fluffig smörkräm -Glutenfri

dromrulltarta_miljo

 

 

Till kakan:
3 ägg
2 dl strösocker
1½ dl potatismjöl
½ dl kakao
1 tsk bakpulver

Gör kakan såhär:

Sätt ugnen på 225º. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta ner potatismjöl blandat med kakao och bakpulver genom en nätsil. Blanda. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 30×40 cm. Grädda i mitten av ugnen 5-7 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan bakats på. Det kan hjälpa att pensla vatten på pappret om den inte lossar. Låt kakan svalna så att inte smörkrämen smälter.

Till den fluffiga smörkrämen:

150 gram äkta smör (inget margarin)
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Gör smörkrämen så här:

Vispa rumstempererat smör och vaniljsocker med elvisp, tillsätt florsockret, lite åt gången tills det blivit riktigt fluffigt och vitt. Minst 5-10 minuter. Tillsätt en äggula och vispa en minut till. Smörkrämen ska nu vara helt vit.
Bred smörkrämen över rulltårtan och rulla ihop från långsidan med hjälp av bakplåtspappret den ligger på. Lägg rulltårtan i frysen ca 10-15 min innan du skär upp så får du fina skivor. Det går också bra att låta den vara nedfryst, så det är perfekt att baka inför kalas eller oväntade gäster!

Kim

mamma till tre som bloggar om barnmode, vardagsliv, inredning, barnsaker och allt där emellan. Tipsar om DIY, pyssel och barnrumsinspo. Du kan också följa mig på instagram under @kimjarestad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *