Fy skäms, Kappahl!

 

 

Ja, jag skäms! Länge har jag använt de grymma jeansen från Ossoami. Men när ett stort företag som Kappahl kopierar ett annat varumärke så ohejdat rakt av, ja då mår jag illa. Byxan till vänster är från Kappahl och den till höger från Ossoami. Båda förstärkta på samma vis. Samma modell och till och med samma slogan! ”TOUGHEST KNEE JEANS”

Ossoami tillverkar jeans som är förstärkta på framsidan med Cordura® Denim. Cordura är en patenterad textilfiberkonstruktion som har använts i över 40 år i arbetskläder, MC-kläder och andra produkter som ska tåla hög belastning. Corduratygerna är kända för sin hållbarhet och sin förmåga att stå emot nötningsslitage. Mina kids är specialister på att nöta byxknän!
Ossoami är allra först i världen med att tillverka Cordura® jeans för barn. Det är inte en dag för sent. Barn utsätter sina kläder för extrema påfrestningar genom sin aktiva lek, både inomhus och utomhus. Knäna på Ossoami’s jeans är, enligt ett nygjort nötningstest hos Swerea IVF Testlaboratorium, 17-34 gånger tåligare än standardjeans som finns på marknaden.

Linda, som är grundare för företaget är en helt fantastik tjej. Vi har träffats många gånger och jag älskar att hon tror på sin produkt så som hon gör. Den är fantastisk! Hennes barn slet otroligt på byxor och hon ville hitta en lösning på problemet. Hon har kämpat i flera år och till sist kunde hon lansera sina barnjeans Ossoami som nu funnits i 3 år. Att sedan Kappahl helt fräckt stjäl hela konceptet och gör det till sitt eget måste vara extremt frustrerande! Detta är inte första gången jag ser Kappahl designa kopior men detta kändes helt otroligt löjligt. Pinsamt. Att någon som kämpat dag som natt med att bygga ett varumärke för att sedan få en så stor kedja som Kappahl emot sig. Att man inte istället erbjuder ett samarbete kan jag inte förstå! Bojkott på det! Ni hittar till Ossoami //HÄR//

12742311_819706618152778_2231244450288730990_n

Min lille Oliver för Ossoami!

Kim

mamma till tre som bloggar om barnmode, vardagsliv, inredning, barnsaker och allt där emellan. Tipsar om DIY, pyssel och barnrumsinspo. Du kan också följa mig på instagram under @kimjarestad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *