Asiatisk sallad med glasnudlar

DSC_0376 DSC_0378 DSC_0379

En av mina favvo-rätter just nu! Asiatisk glasnudelsallad med lax. Mumsigt som sjutton! Till och med Mattias tycker detta är supergott trots att den innehåller både lime och koriander som inte direkt är hans favoriter.  Det vattnas i munnen bara jag skriver om den. Vi har även gjort salladen ihop med strimlad ryggbiff och det var magiskt! Den går så himla fort att slänga ihop.

Det går fort att laga, släng in laxen i ugnen och strimla det gröna under tiden!

 

Ingredienser i salladen till ca 2 personer:

1/2 gurka
1/2 zucchini
3-4 salladslökar
150 g sockerärtor
2 morötter
1 knippe rädisor
1/2 kruka mynta
1/2 kruka koriander
1/2 kruka thaibasilika (vanlig går också bra)

2 portionsbitar lax och 2 portioner glasnudlar.

Man kan också ha röd paprika, purjolök eller annat gott man råkar ha hemma. Jag har även testat att ha frysta örter i och det funkar, men färska är såklart extra fräscht.

Ingredienser i den magiska chilidressingen:

1 finhackad röd chili.
1-2 pressad lime (ca 1/2 dl saft)
3 msk asiatisk fisksås
1 msk socker
1 msk asiatisk soya

Gör så här:

*Sätt på ugnen på 175 grader, krydda laxen med salt och peppar och stek i ca 13 minuter i mitten av ugnen.
*Under tiden kokar du upp vatten och kokar nudlarna efter anvisningarna på förpackningen. Skölj dem sedan i kalt vatten och låt dem stå tills det övriga är klart.
*Blanda ihop dressingen och låt den stå och dra på bänken.
*Strimla alla grönsaker i smala strimlor, ca 3-4 cm långa. Hacka örterna och blanda alltihop. Jag brukar göra strimlor av moroten med potatisskalaren.
*Blanda i nudlarna, smula över laxen och häll på dressingen! Ät genast. mmmmm.

 

Kim

mamma till tre som bloggar om barnmode, vardagsliv, inredning, barnsaker och allt där emellan. Tipsar om DIY, pyssel och barnrumsinspo. Du kan också följa mig på instagram under @kimjarestad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *