he is here!

DSC_0365 DSC_0367 DSC_0368 DSC_0373 DSC_0370 DSC_0369

Bilder från babyshowern för barnens kusin.

Lilla baby Noel har kikat ut. ÄNTLIGEN. Ett par veckor efter vi förväntat oss att få träffa barnens nya lilla kusin. Men nu är han här och på självaste nationaldagen valde han att göra entré.

Ikväll ska vi få träffa honom för första gången då vi blivit bjudna på lite grill och bebismys. Knappt så jag vill träffa en helt nyfödd liten bebis, för jag vet mycket väl hur små och söta de är. Det finns ju risk att de smittar av sig och att man själv måste ha en till. Och det har vi ju sagt att det inte ska bli. 3 barn känns väldigt tillräckligt. Men så såg jag ett klipp med Mirka, ni vet 13-barnsmamman från familjen annorlunda. Hon intervjuades av Malou i Malou efter tio. Hon har såklart fått höra en hel del åsikter och elaka kommentarer hagla efter deras medverkan i programmet. Att de omöjligt kan hinna med alla barn, ge dem det de behöver, få egentid och hinna mysa med dem. Att de inte är bra föräldrar till de barn de har då de väljer att skaffa fler.

Det är så fruktansvärt svårt för mig att förstå varför människor, främst kvinnor blir så provocerade av hur en annan familj väljer att leva. Jag kan absolut hålla med om att 13 barn är helt galet många och att det känns helt omöjligt att kunna hinna med vardagen. Men jag tycker inte att det är fel om de gör det. Jag är så sjukt imponerad av denna familj som både verkar fantastiskt kärleksfulla och jordnära. Som lyckas få rutiner i kaos och får vardagen att rulla. Att dessa två föräldrar ens står upp efter dagens slut. Jag orkar knappt disk och tvätt efter 3 barn. (nåja 4, kanske till och med 5 om man räknar med M) Min vardag är kaos ändå. Min ork tar slut och sängen skriker redan vid 20:00.

Hur gör dom?! De kan ju omöjligt sitta ner en sekund på en dag. Så sjukt imponerad av detta! Inte nog med det så hittar de på saker med sina barn och jag tycker det känns som att varenda unge blir sedd, oavsett vad andra tycker. Vem har sagt att ett barn i en familj med många syskon skulle lida mer av detta än ett barn som bor endast med sina föräldrar? Vem bestämmer vad som är bäst? Jo, föräldrarna kanske.

Jag har både sett och upplevt familjer som kanske har ett eller två barn, som aldrig, aldrig, ser sina barn. Eller har en dialog med dem, eller hittar på saker. Barn som sitter framför teven eller datorn istället för att få vara med. Som saknar närheten med sina föräldrar. Eller någon annan för den delen. Våra barn tittar en hel del på teve, det ska jag inte sticka under stolen med. Men de får också vara med när vi lagar mat, åker och handlar eller leker ute. De har fantasi och leker med varandra och de tycker det är kul att få läsa en bok, pyssla eller måla. Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Låt barnen vara med. När man gör sina vardagsbestyr. De behöver inte vara med jämt men då och då. Så kan jag tänka mig att Mirka gör. Lite extra tid med ett eller ett par barn när de åker till affären bara hon och dom. Eller om man grejar i trädgården, snickrar lite eller lagar mat.

13 barn. Tretton. Jag hade inte klarat av det! Stor eloge till er som har många barn. 3 känns helt plötsligt ännu mer lagom. Gött.

Kim

mamma till tre som bloggar om barnmode, vardagsliv, inredning, barnsaker och allt där emellan. Tipsar om DIY, pyssel och barnrumsinspo. Du kan också följa mig på instagram under @kimjarestad

One thought on “he is here!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *