Äntligen byte!

IMG_1462.JPG

 

Nu har vi äntligen fått en plats på skolan där vi bor åt Oliver.

Det känns skönt att ha detta klart innan sommaren så att han hinner börja där och lära känna lite barn i området. Som ni vet har vi ju köpt en tomt också. Den ligger utanför stan, så om vi flyttar dit kommer barnen antagligen att få byta skola igen. Det har vart så himla svårt att besluta vad som blir bäst för oss. Att låta barnen gå kvar och eventuellt flytta sedan eller flytta dem redan nu för att slippa all resväg. Men då också riskera att det blir ett extra onödigt byte. Hur vet man om man gör rätt här? Vad är rätt beslut?? Det finns ju inget facit. Det är ju det som är det svåra med att vara förälder. Att veta att man fattat rätt beslut och att det beslut man fattat faktiskt är det bästa för barnen. Eller egentligen är ju det omöjligt. Ibland kanske det bästa för barnen är att fatta beslutet som är bäst för familjen. Eller de vuxna. Happy wife happy lift som de säger… likaså med familjen. Glada föräldrar ger glada barn (typ. 2-3 åringar i trots kanske inte räknas?)

Hur som haver. Vi kom fram till att vi måste leva i nuet. Än så länge har vi faktiskt inget klart om hur vi kommer bo framöver. Om eller när vi kommer att bygga hus. Det vill säga att vi måste utgå från där vi faktiskt bor just nu. Och just nu är det bäst för oss alla att barnen får gå i skola och förskola där vi bor.

Så på måndag börjar Oliver på sin nya skola! Han var där några timmar igår på besök och ska vara själv där i morgon några timmar för att lära känna alla. De små kidsen har också blivit erbjudna plats i området. På en nybyggd förskola som jag hört så mycket gott om. De kommer att börja där i augusti.

Kim

mamma till tre som bloggar om barnmode, vardagsliv, inredning, barnsaker och allt där emellan. Tipsar om DIY, pyssel och barnrumsinspo. Du kan också följa mig på instagram under @kimjarestad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *