Att bygga eller inte bygga?

12718153

Här är den magiska tomten som vi tittat på i flera år nu. Nästan 2 och ett halvt faktiskt. Velat fram och tillbaka. Den är helt jäkla fantastisk och utsikten är otrolig! Att tomten dessutom finns kvar betyder ju bara att det är vi som ska ha den. Men så har vi ju jäkligt svårt att bestämma oss. Ta livsavgörande beslut. Som detta. Att bygga sig ett hus. Det är dyrt, svårt och tidskrävande. Men är det någon gång man ska bo i ett riktigt hus så är det väl nu? När barnen är små och man kan spendera dagarna ute.

Vi är mitt uppe i husalternativ, prat med banken och med byggaren. Vad kommer det att kosta? Vad är möjligt att bygga på vår tomt? Vad passar bäst? Vi har precis fått ett sista besked om pris på tomten. Igår skakade min chef fram arbetsgivarintyg på ett kick och papperna skickades in till banken. Med lånelöfte i högsta högg tog Mattias kontakt med tomtägaren idag. Mattias skickade mig precis ett sms. VI HAR KÖPT TOMT!!

Så resa till cran canaria släng dig i väggen, vi har precis köpt stans glammigaste tältplats. Vi får campa där i sommar. hahaha

12781965 12718173

Vägen ner mot tomten och det första grannhuset.

12718142

Uppifrån ”vår” tomt.

12768402

Utsikten ifrån grannens vardagsrum.

2704a

 

Nr 1 bland husalternativen. Dock blir det ett sluttningshus och där blir valen ganska så svåra tycker jag.

Lövsund 54ca463c9a4b8360da91d96f8496a3f0_f271

Nu vet jag att folk funderar lite. Köpte inte inte vi precis ett hus? Jo. Men inte drömhuset. Vi hade med råge växt ur vår lägenhet och var i akut behov av större. Men vi vågade oss aldrig på att faktiskt köpa tomten. Samma tomt som vi nu köpt, tittade vi på redan då.
Nu har vi köpt denna och planeringen kan i lugn och ro ta form. Det ska bli så himla bra! Drömmen att bygga har vi haft länge och nu vågade vi ta det steget!

Alla tips, råd och förslag mottages tacksamt. Har ni själva byggt? vad ska man tänka på? Vad kan man spara in på? Kommentera gärna, kram!

Kim

mamma till tre som bloggar om barnmode, vardagsliv, inredning, barnsaker och allt där emellan. Tipsar om DIY, pyssel och barnrumsinspo. Du kan också följa mig på instagram under @kimjarestad

9 thoughts on “Att bygga eller inte bygga?

  1. Men shit! Grattis!!! Så himla kul och häftigt 🎈👏🏼 Måste höra mer om detta! 😘

  2. Men åh grattis!! 😀 vart är detta? Det kan väl inte vara hestra? Lyckebo? Ser helt fantastiskt ut!

  3. Wow! Grattis!!
    Riktigt modigt & häftigt av er 🙂
    Jag tycker du ska anmäla dig till Husdrömmar på SVT (bästa programmet, om du inte sett de så kolla tidigare avsnitt på SVT för både tips och kanske lite fasa ? 🙂 men de kan ju följa er med vettja!) STORT lycka till!

  4. Hej! Vi går också i husbyggartankar.. Men det är så himla svårt det här..rör sig om så himla mycket pengar så inte lätt. Stort grattis till er!! Vart bygger ni och om man får fråga, vad gav ni för tomten? Ser ju helt magiskt ut.. Det kanske finns fler lediga tomter där 😉

  5. Vad roligt för er, stort grattis! Har ju gjort den resan på ett ungefär, det tips jag kan ge nu är att googla allt vad du orkar, så ni vet lite hur ni vill ha. Och kanske prata med en arkitekt el dyl som kan hjälpa er med era önskemål och kan ge sin proffesionellt åsikt!!! Stort lycka till, ska bli spännande att följa!

  6. Vad roligt för er! Klart att tomten var tänkt till er när den fanns kvar! Grattis, och hoppas att det inte dröjer så länge innan ni hittar ert drömhus!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *