Hembesök

IMG_9685.JPG
IMG_0278.JPGIMG_0385.JPG IMG_0559.JPG

 

Idag får vi hembesök utav familjehemsutredaren. De måste såklart se så vi har plats för L och att vårt boende är lämpligt. Vore ju såklart konstigt annars! Vi är inte perfekta och har absolut inte alltid städat, men det känns ju såklart trevligt att ha det lite undanplockat när man får besök i sitt hem. Oavsett vem som kommer.

Så igår spenderade jag kvällen med att städa undan lite. Det har vart en stressig vecka och det har inte hunnits med så mycket plock hemma. Det blir snabbt rörigt och stökigt med 3 små barn. Diskar man inte undan med en gång så står det alltid disk i diskhon. Jag kan städa köket kliniskt rent för att sedan gå på toa och komma tillbaka och hux flux har någon vart framme och lämnat disk på bänken eller smulat med en macka på köksbordet. Haha, det spelar ingen roll hur ofta eller noga man är. Det finns alltid små marodörer.

På något vis lyckas vi alltid få en ”liten” (mastodontstor) hög vid kaffemaskinen med diverse post, räkningar och lappar från skolan. På övervåningen i teverummet ligger det ständigt strumpor och pyjamasar utspridda efter morgonens påklädning. Oavsett om jag viker prydliga högar så ligger dem på golvet sekunder senare. Inne i badrummet uppe samlas en kissblöja eller två för mycket i papperskorgen på nolltid och någon utav mina kära familjemedlemmar och gett sig fan på att med fullaste inlevelse alltid skvätta tandkrämsprickar på spegeln.
Sedan har jag ett par grejer som stör mig mer än något annat. Ett, Duschdraperierna måste hänga utdraget till viss del. Det får absolut inte vara intryckt i hörnet, alldeles blött och slaffsigt. Två, mattor måste ligga rakt. I linje med soffan eller väggen. Mattan i vardagsrummet uppe ligger ständigt skev eftersom hela familjen tar spjän mot soffan och står och lutar sig mot mattan så den glider iväg. Utan att rätta till den efter sig. Störigt som satan!
Dessa små vardagsstök kommer jag inte ifrån, hur mycket jag än tjatar och påminner. Vad är era ständiga störningsmoment? Vad städar/grejar ni i ordning flera gånger om dagen för att inte få tuppryck?

 

Kim

mamma till tre som bloggar om barnmode, vardagsliv, inredning, barnsaker och allt där emellan. Tipsar om DIY, pyssel och barnrumsinspo. Du kan också följa mig på instagram under @kimjarestad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *