intervju

Idag har jag och Mattias vart iväg på samtal hos familjehemsenheten. Vi skulle intervjuas i vår utredning om att bli godkända som familje hem. Just nu har vi en tillfällig placering men för att få en permanent placering för vår extra familjemedlem krävs en grundlig utredning. Vi har fått bli intervjuvade i varsitt rum av varsin handläggare. Frågorna är djupgående, personliga och komplicerade i många fall. Samtalen tog närmare 3-4 timmar. Frågor om vår enskilda uppväxt, familjesituation, om hur vi träffades och hur vi hanterar våra barn. Alkoholvanor och psykisk hälsa. Det ställdes intima frågor om vårt samliv, dynamik och hur vi träffades. Det blev även hel del frågor kring hur man hade det som barn och vilka vuxna som påverkat en i livet. Usch, det var både påfrestande, utmattande och samtidigt rätt så givande.

Men nu har vi gjort det. Jag är såklart fullt medveten om varför frågorna ställs och jag är glad att de gör det. Det handlar om en placering av en tonåring som inte haft det lätt. Hon har precis samma rätt som alla andra barn att få det tryggt och bra. Vi är övertygade om att vi kan ge henne en bra tillvaro. Så det känns skönt att ha ännu ett moment att lägga bakom sig. Nu ska vi bara invänta återträff och förhoppningsvis ett godkännande!

I övrigt så känns det fantastiskt bra att ha en extra tjej i familjen. Hon passar in bra och märks lagom mycket. Har funnits sin plats. Så håll tummarna nu för att vi upplevs lika reko som vi faktiskt är 😉

Kim

mamma till tre som bloggar om barnmode, vardagsliv, inredning, barnsaker och allt där emellan. Tipsar om DIY, pyssel och barnrumsinspo. Du kan också följa mig på instagram under @kimjarestad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *