Ikea duktig makeover

Nu är det nästan helt klart! Är himlans nöjd med färgerna och det blev precis som jag tänkt mig. Färgerna till och med matchade köksmaskinen Leon fick i julklapp av kusinerna från kids koncept på pricken!

duktig-leksakskok-vit__0086284_PE214924_S4                      

Jag valde att använda mig av sprayfärg till hela köket. Jag tycker det är himla smidigt eftersom jag är alldeles för otålig för att vänta på någon onödig torktid! Dessutom slipper man penseldrag eller ytan som blir efter roller. Sprayfärgen blir helt slät och alldeles underbar! Det är lite trixigt första gångerna men om man sprayat förr får man snabbt in tekniken. Det gäller att man sprayar tunt och gärna flera gånger så att det inte ska bli flammigt eller rinna.

Det svåra är att hitta någonstans att vara. Det ska vara utomhus, men skyddat och helst helt vindstilla. Man vill inte andas in färgen och den flyger runt överallt. Gärna bra ljus också. Så att stå i bäcksvart duggregn med stormvindar som jag fick göra efter att färgen tagit slut är INTE att rekommendera. Men är man ute i sista stund så 😉 Som tur är stod jag en bit in under tag och lillsyrran stod och lyste med bygglampa. not. I wish, vi har ingen bygglampa. Hon stod och lyste med mobilen, hahaha. Men det blev ändå förbaskat bra!
Det enda som saknas nu är vred. Jag har köpt 4 stora träknoppar som jag sprayat svarta, de låg redo att skruvas på. Kom jag på efter att vi slagit in hela köket. Så de får skruvas dit senare.

 

Kim

mamma till tre som bloggar om barnmode, vardagsliv, inredning, barnsaker och allt där emellan. Tipsar om DIY, pyssel och barnrumsinspo. Du kan också följa mig på instagram under @kimjarestad

2 thoughts on “Ikea duktig makeover

  1. Hej, en fråga när du sprayade plastdelarna. Använde du primer innan eller sprayade du bara med metallfärgen direkt? Samma egentligen med köket, målade du med grundfärg först?

    Jättefint kök och sugen att göra om min dotters kök =)

  2. Nej ingen primer 🙂 jag skriver på ett inlägg om hur jag gått tillväga. Så det kommer nog upp i veckan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *