Julkalender goes bananas

IMG_1275.JPGDecember. Jag har funderat på detta ett tag och innan det längtat efter december månad. Nu hoppas jag inte detta läses på fel sätt. Det är absolut inte så att jag vill trampa någon på tårna, detta är bara mina egna, personliga tankar. I min egen blogg.
När jag vaknade upp den 1 december och började, precis som vanligt att scrolla igenom instagramflödet bombarderades det av ”lucka nr 1”. Jag fick mig nästan en chock. Det var så många. Alla vanliga härliga bilder och uppdateringar svämmades över  av julkalenderluckor och tävlingar. Jag blev helt avtrubbad direkt och kände att det knappt var någon idé att scrolla vidare. Jag var själv inte så jättesugen på att tävla mig till en massa saker bland hundratals andra. Jo, nått inlägg blev det allt haha men, Jag ville helst bara kika igenom flödet som vanligt och inspireras. Det var dag 1. Dag ett. Bara 23 dagar kvar av oändliga tävlingsinlägg och taggningar. Konton svämmades över av kommentarer, mitt namn taggas dagligen hundratals gånger och instagram till och med spärrade konton till höger och vänster från att kommentera. Detta sker i förebyggande av spam och fejkkonton och har hänt mig vid något tillfälle då jag kommenterat massor av inlägg på mitt bloppiskonto. Det blev helt galet över en natt! Detta år mot tidigare år var absolut inte på samma bana. I år var det en helt ny kategori. Kalenders goes bananas.

Misstolka mig rätt nu. Jag är sjukt imponerad av de julkalendrar som vart igång. Vilka priser! Jag är imponerad av det hiskeliga arbete som ligger bakom och det engagemang som krävs av de som håller i dessa. Och jag är glad att det finns dem som tar sig tid till dem. För visst är dem roliga också. Men det blev bara lite för mycket i år. Ett par smartisar körde julkalender ihop med andra eller en adventskalender med 4 riktigt härliga vinstpotter. Det var nästan bäst. Eller de som har en bloggkalender och håller i tävlingen där. Då blev det lite mer lagom. Istället för 20 inlägg på raken med luckor att tävla i. Eller så är det bara så att jag följer alldeles för många grymma konton som alla lagt ner så mycket arbete på detta i år! En liten tanke bara. Till nästa år. Då kanske man kan tänka en extra gång. Är det värt allt arbete? Är det uppskattat? Tycker ni om att det är så många som orkar fixa med dessa kalendrar inför jul? Vill ni ha dem i flödet? Kommer det vara ännu fler nästa jul?? Lite roliga tävlingar någon gång ibland vill ju såklart alla ha!
Jag själv har ju också haft en liten Giweaway i förra veckan, det ska jag inte sticka under stolen med, men det kändes nästan inte värt att ha den först. Kändes som helt fel tidpunkt mitt i alla andra fantastiska priser. Dessutom var många blockade från att delta. Men ändå var det tillslut många som kunde vara med eftersom tävlingen sträcker sig över flera dagar. Väldigt roligt förstås för mig med att få dela ut ett så fint pris. Vinnaren där kommer presenteras så snart alla bidrag har gåtts igenom.

Kim

mamma till tre som bloggar om barnmode, vardagsliv, inredning, barnsaker och allt där emellan. Tipsar om DIY, pyssel och barnrumsinspo. Du kan också följa mig på instagram under @kimjarestad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *