Återbruk

             

  

Återbruk, eller remake som det också kallas, är min absoluta favoritsyssla! Att förvandla något gammalt och ge det nytt liv. Den här toppen från newbie/kappahl började bli lite för kort men jag har älskat den och hade inte mage att göra mig av med den! När det dessutom kryper i hela kroppen på mig att bara vara hemma så måste jag pyssla med något.  

Några enkla steg och lite pill med symaskinen så har vi en ursöt (om jag får säga det själv) ny klänning. Den ljuva gammelrosa färgen ihop med vitt och grå blev kanonbra. Jag kunde inte bestämma om jag ville ha rosetten fram eller bak så den är fäst med en säkerhetsnål. Bara att byta plats efter humör!  

I alla fall så började jag med att mäta ut hur lång ”kjolen” bör vara. I detta fall 15 cm. Jag klippte ut en remsa i tunt, tunt bomull/polyester-tyg på 120 x 30 cm (för att slippa fålla nederkant och få ett fint fall vek jag tyget dubbelt) 120 cm behövs runt om med veck och volang. Jag vek tyget, pressade med strykjärn för en fin kant och sydde sedan ihop ändarna så det blev en tub. Därefter overlockade/sicksackade jag ihop överkanten. Nålade fast och veckade runt om. Sedan en söm längs med fållen där den tidigare sömmen går. Klart! 

Nu, tillbaka till garderobsrensningen jag hastigt beslutade mig för… 

Kim

mamma till tre som bloggar om barnmode, vardagsliv, inredning, barnsaker och allt där emellan. Tipsar om DIY, pyssel och barnrumsinspo. Du kan också följa mig på instagram under @kimjarestad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *