Femtio nyanser av grått?

sylvia-day-crossfire-triology-collection-3-books-set

 

Jag vet inte ens vart jag ska börja. Detta är så sjukt, hysteriskt pinsamt men det är också så jävla roligt. I somras under semestern som vi spenderade i Varberg med Mattias familj fick jag en bok av min svägerska. ”50 shades of grey”. Jag hade ju hört talas om böckerna förr. Men jag kan inte säga att jag visste så mycket om dem. Det kändes som att det var så jäkla hajpat så jag hade inte brytt mig om att kika alls på det istället. Men så satt vi där i sommarstugan en kväll utan varken teve eller något att göra. Svägerska hade suttit och läst i en trave böcker sedan ankomst ungefär och det verkade svårt att slita sig. Jag förstår ju varför nu. Vi pratade om den här mr Grey och min svärfars fru bara fnös och tyckte att det ”var alldeles för mycket snusk, jag bläddrade bara förbi sidorna tillslut.”

Jag började tillslut att läsa första boken i alla fall. Man kan ju säga att den helt klart var gripande. Mycket spänning, sex och kärlek. Men det fanns ju också en ganska så spännande story. Oh, ja. Snuskigt var det också. Redan några få sidor in i böckerna var det i full gång. Lite sådär så man får kika sig över axeln ifall ens 2,5-åring skulle stå där och plötsligt kunna läsa. Men det var ju aldrig helt crazy och spanky panky liksom.

När filmen väl släpps sa jag att jag minsann ”aaaaaldrig skulle se en sån snuskfilm på bio. Fy sjutton så pinsamt.” Men när en tjejkompis hörde av sig och sa att hon bokat två biljetter och skulle gå med sin mamma om jag tackade nej kände jag att jag var ju illa tvungen att rädda dem ur denna pinsamma situationen. Att gå och se porr med morsan är inget som står högst upp på min to-do-list i alla fall. Tur för dem att jag gick. Jösses! Det var ju helt brutalt. Jag har aldrig suttit så med en skämskudde under en bio innan.

Spanking och piskor dök plötsligt upp! Vad händer? Och varför har dom bytt namn på huvudrollskaraktärerna?? Eva heter ju Anastasia! Hon bor med sin bög-polare och har en stenrik mamma som är inne på man nummer 4:a. Sen jobbar hon ju faktiskt med PR i Crossfire-building, där hon träffar sin hunkiga miljadär. Och varför har dom tolkat henne som en så jäkla osäker och mesig oskuld? Pinsamt. Sjuk besviken. Filmen är inte alls som jag förväntat mig och tolkat böckerna. Det väsentliga är ju där. Blyg och försiktig tjej möter mörk och mystisk multimiljadär och inleder ett förhållande baserat på sex. Mycket sex. Men jag har ju faktiskt inte läst klart tredje boken. Kanske har de plockat upp detaljerna och all bondage i slutet av tredje boken?

Jag tar upp detta med min tjejpolare Camilla som undrar vad jag tyckte om filmen. Hon var förvånad över att jag sett den med tanke på vad jag tyckte om allt snusk. ”hallå, eller! sååååå besviken på filmen.” klagar jag. Förklarar in i minsta detalj om allt det där viktiga som de bestämt sig för att utelämna. Camilla tittar helt förskräckt på mig. Synar mig noga. Hon ser nästan rädd ut. ”Vad snackar du om? Har du verkligen läst 50 Shades of grey, Kim?” Nä, vad fasen snackar jag om? ”Ja, heter den inte för dig blottad på svenska?” Nope. Det gör den inte. Men det visste såklart redan ni. Det visste inte jag. Jag hade inte en jäkla aning. Jag har inte ens tittat vad författarenjäveln heter. Jag läste i pärmen på de böcker jag har och inser att det inte står att DET ÄR femtio nyanser av honom utan den är SOM femtio nyanser av honom. Var jag full eller? Svägerskan sa ”läs dessa, de är som 50 shades of grey” inte ”läs dessa, det är 50 shades of grey”. så många misstag. Jag har på riktigt gått runt i 8 månader och trott att jag läst 50 shades of grey när jag i själva verket har läst en helt annan bokserie av en helt annan författare. Jag är så korkad att jag inte vet om jag ska skratta eller gråta. Jag skrattar. Det gör jag fortfarande. Det får gärna ni göra också. Men det är så sjukt puckat att jag inte kan låta bli att dela med mig av detta.

Men varför erkänna detta då? För att alla verkar älska den här Mr Grey och tycka han är bäst. Men Det är ju för att ni gått miste om Mr Cross. Framför allt vill jag i alla fall rekommendera mina böcker med min mr Grey. Det vill säga Gideon Cross. Mums, mums. Han är mycket sexigare än eran Mr Grey, så det så. Inga piskor och grejer här inte. Men en jäkla massa annat snusk. Och om det finns någon annan vänlig själ där ute som läst dessa böcker och kan ha lite förståelse för hur jag kunnat misstolka detta så skulle jag bli så jäkla glad. Tro mig, mina nära och kära har hånat detta sedan det uppdagades, hahaha. Jag har ändå försökt förklara vad jag sett och inte vad jag missat. Jag såg nästan identiska omslag. Inte konstigt alls att böcker släpps med olika omslag i olika länder. Jag hörde om ”50 shades of grey” utan att riktigt reflektera över att han skulle heta Mr Grey. Men hur som haver, läs crossfire-serien! Fler uppföljare är på gång. Längtar.

0c2ddf8a2728b134a586934a757be2e4

Kim

mamma till tre som bloggar om barnmode, vardagsliv, inredning, barnsaker och allt där emellan. Tipsar om DIY, pyssel och barnrumsinspo. Du kan också följa mig på instagram under @kimjarestad

3 thoughts on “Femtio nyanser av grått?

  1. Jag längtar så tills uppföljare kommer på denna bokserie! Jag fullkomligt ÄLSKAR denna serie! Visst 50shades är bra den med men dessa böcker är sååå mycket bättre!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *