Fisksoppa

20130425-184756.jpg

Recept för ca 4 personer:

400g fisk. (i mitt fall oftast lax och/eller torsk)
1 liten burk kräftstjärtar
2 rivna morötter
1 gul lök
1/2 liten purjolök
200g färskost vitlök
2,5 dl valfri grädde, gärna mellan eller visp 😉
1 fiskbuljongtärning + 5 dl vatten
1 vitlöksklyfta
Cayennepeppar
Ca 2 krm Salt
Vitpeppar
Citron

Koka upp buljongen, lägg i morötter, lök och purjolök. Låt det bli mjukt. Häll i färskosten och grädden, koka upp och lägg i tärnad fisk. Krydda med salt, vitlök, vitpeppar och Cayenne efter tycke. Häll i några droppar citronsaft.
När fisken är klar drar du av kastrullen från plattan och lägger i kräftstjärtarna. Servera med varma vitlöksbaugetter!

Aplätt å supergott!

Kim

mamma till tre som bloggar om barnmode, vardagsliv, inredning, barnsaker och allt där emellan. Tipsar om DIY, pyssel och barnrumsinspo. Du kan också följa mig på instagram under @kimjarestad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *