Tiramisu Recept

20120923-140456.jpgJag älskar Tiramiu! Riktigt gott. Kanske snudd på kärringfika, med både kaffe å sprit, men va fasen! Det är inget svårt att slänga ihop, men det behöver stå länge i kylen innan den serveras. Så tänk på att göra den i tid!

Recept på Tiramisu till 4-6 personer.

2 äggulor
2 äggvitor
1 burk mascarpone (250g)
1/4 dl sprit!! Typ amaretto, konjak, eller i mitt fall, Baileys. Önskar man helt fritt från alkohol så testa med lite araxarom eller liknande.
0,75 dl socker.
Ca 10 savoiardikex
0,5 dl kallt starkt kaffe/espresso att doppa kexen i.
Lite kakao att pudra med.

1. Vispa ihop äggulor, mascarpone och spriten.
2. Vispa äggvitorna fluffiga och tillsätt sockret, lite i taget tills smeten blir glansig och fast. Använd elvisp.
3. Rör försiktigt ihop äggvitefluffet med mascarponekrämen med en slickepott.
4. Bryt kexen lagom stora så de går ner i önskade glas eller formar. (man kan även göra större sats i långpanna!) Doppa kexets sockriga sida hastigt i kaffet och lägg i botten av formen. Klicka över ett lager mascarponekräm, ett nytt lager kaffekex, kräm och varva tills du är nöjd 😉
Låt detta stå i kylen minst 4-5 timmar. Täck över med plastfolie. Gör gärna klart desserten dagen innan (eller 2!) och pudra den med kakao innan servering. Garnera med choklad eller frukt om man vill 🙂

Kim

mamma till tre som bloggar om barnmode, vardagsliv, inredning, barnsaker och allt där emellan. Tipsar om DIY, pyssel och barnrumsinspo. Du kan också följa mig på instagram under @kimjarestad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *