Hälsa på jobbet

20120320-121358.jpgIdag lämnade jag Oliver på dagis för första gången på många veckor! Och med bara 1 barn passade jag på att hälsa på mina kolleger på nelly. En lång hurtig promenad dit fick det bli. I regnrusk. Men det var kul att se alla igen. Charlie skötte sig exemplariskt. Det var först när vi gått därifrån och in på Ica för att köpa med en mjölk och middagsmat som hon började gallskrika! Försök komma på något att äta med en skrikande bebis i vagnen… Panik!! Så vad gör man då? Jo, köper en korv i bröd och bänkar sig i det lilla cafét utanför kassorna. Amma på allmän plats? Hur är det med det egentligen? Hur skulle Vickan göra? Ammar prinsessor ens själva? Ja det är klart… Det är väl inte 1800-talet heller! Ja, jag tänker då ge mitt barn mat i alla fall!
Gallskrik! Alla tittar. Hitta ett bord. Köra vagn. Hålla bebis. Hålla korv. Hålla dricka. Öppna overall. Knäppa upp blus. Lirka upp bh. Knöla upp stickad tröja. (va fan tänkte jag där då?? Stickad tröja? kofta med knappar ska det vara. alltid.) lägga baby till rätta. Fram med filt. Hänga för scarf. Plocka fram tutte. Pricka gapande mun. Tyst och belåten. YES! Mission impossible complete.
Å det är inte mycket som syns här, det vill jag lova 😉

20120320-122131.jpg
Jag är för amning! Klart man ska amma vart och när man vill. Helt naturligt och bebisar behöver äta ofta. Men jag tycker man kan respektera andra också. Skyla sig, kanske gå undan en bit å inte bara slita av sig topp å bh och slänga fram pattarna för allmän beskådning!! Nej, usch. Sånt vill inte jag se i alla fall 😉

Kim

mamma till tre som bloggar om barnmode, vardagsliv, inredning, barnsaker och allt där emellan. Tipsar om DIY, pyssel och barnrumsinspo. Du kan också följa mig på instagram under @kimjarestad

4 thoughts on “Hälsa på jobbet

  1. Tycker man man skall amma om man kan och debatten om amma offentligt är så sneddriven så det inte finns, skall man hålla sig hemma bara för man ammar ? Hell no!
    Tycker du gör på ett jätte bra sätt å det finns inget som ser du ammar. 🙂

  2. Helt rätt! 🙂 jag tycker debatten är löjlig. Först förväntas ALLA amma sina barn och de som inte kan eller vill får känna sig värdelösa. Men sedan är det ingen som se det… Då ska man gömma sig?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *