Dagens preggo-outfit

Blus från Hunky Dory, mammaleggings från HM, Poncho från Gina Tricot, boots från Diesel och sidenbandet i midjan med knutar är ifrån Faith.

Nu är vi redan inne i vecka 35 av 40! Herregud så tiden går. Och jag kan inte sluta poängtera att större kan jag inte bli!! Men jag har väl naturligtvis fel på den punkten…. det är ju några veckor kvar. Nu vet jag äntligen exakt när bebisen kommer för vi har fått vår tid för snittet. Det kom på posten här om dagen. Vilken känsla att öppna ett brev och sedan veta exakt när man ska få se sin lilla bebis för första gången! Och puh, vilken tur vi hade då vi lyckades pricka in en helt egen ”ledig” dag bland alla födelsedagar som kommer i början av mars.

 

Lite fakta från Familjeliv.se

Vecka 35

Kroppen: Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.

 

Kim

mamma till tre som bloggar om barnmode, vardagsliv, inredning, barnsaker och allt där emellan. Tipsar om DIY, pyssel och barnrumsinspo. Du kan också följa mig på instagram under @kimjarestad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *