Snickerskakan!

Det är flera som frågat om receptet på min ooootroooligt goda snickerskaka 🙂 så tänkte bara skriva vad exakt jag har i den. Håll i er.

 

1 burk, 350 gram crunchy jordnötssmör.

2 dl socker

2 dl ljus sirap

5 nävar (vuxna) lätt krossade ica fullkornsflingor.

4 nävar puffat ris.

ca 300 gram marabou mjölkchoklad.

ev. 1 dl hela salta jordnötter

 

Blanda jordnötssmör, socker, sirap i kastrull. värm det så det blir mjukt. det ska ej koka.

blanda flingor och puffar i en bunke. även 1 dl hela saltade jordnötter. häll på smeten. blanda snabbt.

lägg detta på en plåt/form med bakplåtspapper. lägg ett papper ovanpå också och tryck ut det jämt eller slå till på en kavel som jag 🙂

in i kylen eller frysen för att svalna.

smält chokladen och häll på. in i kylan igen och skär sedan lagom stora bitar när det stelnat. förvara den i kyl eller frys. De tinar snabbt! Dessutom går det lika bra att äta dem frusna vid akut behov 😉

Kim

mamma till tre som bloggar om barnmode, vardagsliv, inredning, barnsaker och allt där emellan. Tipsar om DIY, pyssel och barnrumsinspo. Du kan också följa mig på instagram under @kimjarestad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *