Kalops

20110909-114417.jpgTraditionell hemlagad kalops fick det bli i veckan. Mycket blir det så det har räckt långt 🙂

Detta behövs:

Ca: 1300-1500 g nötkött i bitar 3*3 cm, tex ytterlår.
2-3 gula lökar
6 morötter
3 lagerblad
13 kryddpepparkorn
1 köttbuljongtärning
1 grönsaksbuljongtärning
7 dl vatten
1 msk mjöl
1 1/5 tsk salt
1 krm vitpeppar

Serveras till kokt potatis eller ris.

Do this:
Skär lök och morot i stora bitar, 2cm.
Bryn köttet, krydda lite, lägg det i en gryta. Strö över mjölet, rör och låt det suga upp vätskan! Lägg i morot, lök, vatten, buljong, lagerblad, salt och peppar.

20110909-115251.jpg
Låt koka upp, rör om, sätt på lock och sänk värmen. Sedan är det bara att ställa klockan på ca 1,5-2 timmar, låta det puttra och gå å lägga sig å vila en stund 😉 Klart!

20110909-115652.jpgOliver tyckte om det massor!! När jag tog kort på min tallrik tyckte han att jag skulle ta på honom med 🙂 ”ta kort på mig, mamma. När jag äter sånt!”

Kim

mamma till tre som bloggar om barnmode, vardagsliv, inredning, barnsaker och allt där emellan. Tipsar om DIY, pyssel och barnrumsinspo. Du kan också följa mig på instagram under @kimjarestad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *