Rafaels vegetariska tomatsås

20110824-075512.jpg
Guuud så gott!! Det här är nog min absoluta favoriträtt. Speciellt om den lagas utav min pappa Rafael. Det var måånga år sedan jag fick smaka på just hans. Men idag fick jag för mig att försöka mig på pappas recept 🙂 och nästan, bara nästan, lika bra blev det! Saknade tyvärr babymajs för det fanns ingen i affären.

Det här behövs:
Pasta- jag tycker den allra tunnaste spaghettin är den godaste!

500 gram finkrossad tomat
1 gul lök
1 broccoli
1 liten blomkål
1 squash
1 grönsaksbuljong
Salt, peppar, socker och lite blandade torkade örter. Gärna oregano.

Hacka och fräs löken i en gryta eller wok. Lägg sedan i skivad squash, vänd runt.
Dela blomkålen och broccolin i små buketter. Lägg dem i grytan. häll på tomaten, ta lika mycket vatten. Och buljongtärningen. 1 tsk socker.
Låt puttra i minst 45 minuter. Gärna längre tills allt är riktigt mjukt och mustigt.
Krydda ordentligt med salt, 1/5-1 tsk. Svart och vitpeppar efter eget tycke och en msk örter. Klart!

(hoppas inte pappa läser det här, han har säkert massa goda knep och ingredienser som jag missat… 😀 men den blev god!)

Kim

mamma till tre som bloggar om barnmode, vardagsliv, inredning, barnsaker och allt där emellan. Tipsar om DIY, pyssel och barnrumsinspo. Du kan också följa mig på instagram under @kimjarestad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *