Maränger med daim

20110526-234024.jpg

20110526-234037.jpgNämen!! Se här vilka enastående tjusiga maränger! Första gången jag bakade maränger, men de blev hur bra som helst och smakade ljuvligt 🙂 tycker inte alls det var så svårt som alla säger!!! Bara man är noga och ger det lite tid. ( fast nu har jag ju bara bakat 1 gång. Så antingen kan man se det som ren tur, vilket jag har vääääldigt svårt att se, eller så är det 100% skicklighet. Eftersom jag lyckats alla gånger!!)
Dessa är till kalaset på lördag, blå naturella maränger och maränger med daim.

Recept på maränger:
3 äggvitor
2 dl socker
Karamellfärg (blå)
Smaksättning, i detta fall krossad daim.

Gör så här!
Jag satte ugnen på 100 grader.
Vispa äggvitorna med elvisp tills det blir ett vitt skum.
Häll sedan i sockret, lite åt gången, medans du vispar. Inte för mycket samtidigt.
Vispa tills smeten är fluffig, seg och glansig. Det ska gå att vända bunken uppochner utan att det rinner ut.
VÄND försiktigt ner ett par droppar karamellfärg.
Lägg hälften i en spritts och spritsa ut valfri form på bakplåtspapper.
rör ner 1-2 krossad daim i resten av smeten och sprittsa (med stort hål) eller skeda ut kickar.

Sätt in i mitten av ugnen ca 45 minuter, stäng sedan av och låt marängerna torka färdigt långsamt nån timme. Minst 1, gärna 2, Tills ugnen svalnat eller marängerna lätt lossnar från plåten.
KLART! Perfekta maränger att avnjuta!

Det går lika bra att vända ner färska blåbär, 1 msk fruktjuice (typ passionfruktjuice) eller hakade nötter i smeten. Mums

Kim

mamma till tre som bloggar om barnmode, vardagsliv, inredning, barnsaker och allt där emellan. Tipsar om DIY, pyssel och barnrumsinspo. Du kan också följa mig på instagram under @kimjarestad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *