Chokladbollar

20110516-214331.jpgIdag bakade vi chokladbollar för första gången. Eller, ja, jag har ju bakat det förut men det var flesta gången för Lilleman. Han var så duktig så. Han var ansvarig över kokosavdelningen. Han försökte sig på lite rullning också men det blev bara korvar…

20110516-214719.jpgMen dom var goda chokladkorvarna! De fick bli provexemplar 🙂 ”meee, kokladboll!!!” fick jag höra, det betyder ungefär -”å, kan jag be och få en chokladboll till, mamma?” (i runda slängar…)

Recept på chokladbollar:

100 gram rumsvarmt smör
1,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
3 msk kaffe
5 dl havregryn
1-2 dl kokos till garnering eller pärlsocker, eller rostade sesamfrön om man föredrar det.

•Blanda smör, socker och vaniljsocker i en bunke eller matberedare.
•Rör ner kakao, havregryn och kaffet. Mixa det till en jämn smet.
•Rulla först små fina bollar och sedan rullar du dem i kokos/pärlsocker/sesam.
•Lägg dem i en burk för förvaring. In i kylen. Vi använder en glassbytta och har dem i frysen. Tinar snabbt när man vill bjuda på en. Fast det är nästan lika gott att äta dom frusna när man inte orkar vänta och är sugen på något sött innan läggdags 😉

Kim

mamma till tre som bloggar om barnmode, vardagsliv, inredning, barnsaker och allt där emellan. Tipsar om DIY, pyssel och barnrumsinspo. Du kan också följa mig på instagram under @kimjarestad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *